loader image

Harbi

Återbetalnings- och returpolicy

Som kund på vår e-handel har du alltid 14 dagars ångerrätt. Detta i enlighet med distanshandelslagen, vilket innebär att om du köper en vara via tex e-handel har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från den dag du har mottagit varan. Du står själv för returkostnaden. 

Om du ångrar ditt köp och vill skicka tillbaka en produkt mailar du info@harbi.se. Vi betalar tillbaka ditt köpebelopp minus ev. returkostnad samt ev värdeminskning senast inom 14 dagar från det att du kontaktat oss, dock inte innan varan återsänts till oss. 

Vid mottagandet av produkten har du rätt att undersöka varan i den utsträckning som krävs för att fastställa varans egenskaper eller funktion (dvs slå på och av den eller tex köra en tom tvättmaskin/diskmaskin). Om du använder produkten mer än vad som är nödvändigt för att kontrollera produktens funktion och egenskaper är du skyldig att ersätta oss för värdeminskningen. Observera att en sådan värdeminskning kan uppgå till varans totala pris. 

Vid reklamation och omleverans eller avhjälpande av felet återbetalar vi eventuella fraktkostnader inom 14 dagar från den dag vi mottagit den reklamerade varan.

Som konsument ansvarar du för kostnaden samt risken vid returfrakt, denna risk innefattar bland annat att produkter skadas eller kommer bort under frakt. Vi rekommenderar därför rekommenderad försändelse och att du tecknar en försäkring för varans värde med speditören.

Vi kan också, om du beställer denna tjänst via vår kundsupport returnera din beställning via Schenker mot en avgift för returkostnad och hantering. OBS, du som kund står för att varan är väl emballerad vid retur. Var vänlig kontakta support ifall emballage saknas.

Kreditering av ert köp sker efter att varan har har anlänt vårt lager och vi har undersökt produkten för eventuell värdeminskning.

FÖRBEHÅLL

Vi förbehåller oss rätten att makulera order vid uppenbara fel vare sig det gäller felaktigheter såsom prisfel, tryckfel, tekniska problem eller massbeställningar. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen. Vi reserverar oss även för förseningar samt slutförsäljning. Om en beställd produkt är slut förbehåller vi oss rätten att skicka en likvärdig ersättningsvara istället. Du har då givetvis full returrätt och får pengarna tillbaka för både vara och frakt om du inte är nöjd. Att få en vara man inte har beställt är en giltig grund för reklamation enligt konsumentköplagen.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Konsumentverket har upprättat ett standardformulär som du kan använda om du ångrar ditt köp. Du finner detta formulär på Konsumentverkets webbplats www.konsumentverket.se.

Rulla till toppen